Το δεύτερο απ’ τα χαρακτικά του Edward Francis Burney σχετικά με τον Πύρρο, έχει τον τίτλο ” H συνάντηση του Πύρρου με τον Φαμπρίκιο” και συνοδεύεται από το σχόλιο :
“Σε αυτή τη σκηνή ο Ρωμαίος στρατηγός, Φαμπρίκιος, διαπραγματεύεται τους όρους ειρήνης και ανταλλαγής αιχμαλώτων με τον Πύρρο που είχε νικήσει τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια το 280 π.Χ. Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της ελληνιστικής Ηπείρου (319 – 272 π.Χ.) έγραψε εξαιρετικά επαινετικές πραγματείες για την τέχνη του πολέμου. Οι πολύ δαπανηρές στρατιωτικές του επιτυχίες κατά των Μακεδόνων και των Ρωμαίων οδήγησαν στη φράση «Πύρρειος νίκη».
Αφού ο Πύρρος νίκησε τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια, η Σύγκλητος έστειλε τον Φαβρίκιο για να διαπραγματευτεί τα λύτρα και την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Ο Πύρρος, μετά από συμβουλή του Κινέα, προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Φαμπρίκιο με ένα υπέροχο δώρο, αλλά ο στρατηγός, άνθρωπος υψηλών αρχών, το αρνήθηκε. Ο Πύρρος έπρεπε να καταστρώσει άλλο σχέδιο. Την επόμενη μέρα, η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε, αλλά η συζήτηση σταμάτησε ξαφνικά όταν ο Fabricius βρέθηκε να στέκεται μπροστά σε έναν τεράστιο ελέφαντα. Όταν ο ελέφαντας άρχισε να σαλπίζει, ο Fabricius μόνο γέλασε και είπε: “Το θηρίο δεν μπορεί να με συγκινήσει σήμερα περισσότερο από το χρυσό σου χθες”. Ο Πύρρος, εντυπωσιασμένος από την ακεραιότητα του Φαμπρίκιου, απελευθέρωσε τους αιχμαλώτους.”
(Πηγή : https://www.liverpoolmuseums.org.uk/)