ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ (16 ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ) 

25 — 11 — 1942

 Γ Ο Ρ Γ Ο Π Ο Τ Α Μ Ο Σ

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ. ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ. ΤΗΝ 14,30΄ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ. ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΘΗ ΝΕΡΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. ΑΜΕΣΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΕΚ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο EDDIE ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗΝ ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΗΤΟ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΤΕΒΑΛΛΕΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ ΣΤΙΓΜΗΝ.

 ΕΠΕΙΣΘΗ Ο ΣΥΝ/ΧΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΕΝΕΤΟ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ Ν. ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΝΕΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟΝ Λ/ΓΟΝ ΜΥΡΙΔΑΚΗΝ ΜΙΧ. ΕΧΩΝ ΥΠΟ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ 12 ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΝ ΕΞ 8 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ 24 ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ Β. ΑΝΕΤΙΘΕΤΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘ/ΓΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΩΤ. ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞ 20 ΑΝΔΡΩΝ. ΑΙ ΛΟΙΠΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΙΝ ΤΥΧΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ. ΒΟΡΕΙΩΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΤΑΙ.

 Ο ΑΡΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΝ. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΚΑΨΙΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΕΞΩΡΜΗΣΕΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ 17,00΄ Ο ΑΡΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΗΣΤΟΦΥΓΟΔΙΚΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ 2 ΣΕΙΡΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΝΑΡΚΕΣ,ΠΑΓΙΔΕΣ,ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΗΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΜΑΣ. Ο ΑΡΗΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΙΑΥΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΗΝΑΓΚΑΣΘΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.

 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΔΙΑΜΟΙΦΘΕΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΕΑΜΙΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕΝ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 18,30΄ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕΝ. ΒΡΟΧΗ,ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΥΚΝΟ, ΛΑΣΠΕΣ,ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΚΟΣ,ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΤΟΜΟΣ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ. Ο ΜΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΩΡΙΣΘΗ Η 23η ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΗΝ 22,30΄ ΩΡΑΝΦΘΑΝΟΜΕΝ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ  ΓΕΦΥΡΑΣ. ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘ/ΓΟΝ ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟ ΤΟΜ ΜΠΑΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ. Η 23η ΩΡΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ. ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕΝ.

 ΤΗΝ 23,07΄ 1/2 ΩΡΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ Δ/ΣΕΩΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΟΛΙΣ 150 μ.. Η ΜΑΧΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΕΤΑ 25΄(ΛΕΠΤΑ) ΠΑΥΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΘΗ.

ΤΗΝ 23ην ΩΡΑΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ  ΙΩΑΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΕΣΘΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΤΗΧΘΗ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞ. ΖΕΡΒΑ ΕΙΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΙΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΗΞΙΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ EDDIE . Ο EDDIE ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΥ ΤΟΜ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ. Ο ΤΟΜ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΨΗΦΩΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗ. ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΖΗΤΩ ΔΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΦΟΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ. ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΥΓΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ.ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΕΝΕΡΓΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ  ΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΕΝΤΑΣ ΑΝΔΡΑΣ.

 Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΤΗΧΘΗ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΝ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ. ΛΑΒΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΙΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΟ ΤΟΥ Ν.ΦΩΤΟΥ. ΦΘΑΝΩ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΔΙΑΜΑΤΥΡΟΜΑΙ. ΤΟΤΕ ΗΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ,Ο ΓΕΩΡ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΝΙΚΟΛ. ΓΡΙΒΑΣ,ΝΙΚ.ΓΙΩΡΓΟΥΛΑΣ ¨Η¨ ΦΩΤΟΥ, ΙΩΑΝ. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ.

 ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ – ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ- ΠΙΠΤΩ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ. ΤΡΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΜΟΥ. ΣΥΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡ. ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚ ΜΠΕΤΟΝ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΕΘΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ. ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΕΝΑ ΙΤΑΛΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΙΝ ΡΙΧΝΩ  ΤΗΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΤΗΝ 1ην ΩΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ 1,30΄ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ. Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΚΕΡΔΗΘΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ. ΕΞΑΛΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΣΥΝ/ΧΗΣ EDDIE Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΙ. ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕ ΤΟ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ. ΠΕΡΙ ΤΑ 150 μ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΚΑΙ  ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΝΗ ΣΤΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜ. ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣΣ ΛΕΓΕΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΗ. ΤΗΝ 2,50΄ ΩΡΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΡΗΞΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΤΗΞΕΩΣ.

 ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΧΕΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΝΙΚΗΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΠΟΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΩΜΕΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο EDDIE ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ. ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΟΤΕ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ Ε.Α.Μ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΕΞΕΔΗΛΩΘΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ Ε.Α.Μ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΥΠ/ΓΟΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΝ ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ ΑΜΑ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΑΦΗΣΑΝΤΕΣ ΕΚΘΕΤΟΝ ΤΟΝ ΜΥΡΙΔΑΚΗΝ. ΜΟΝΟΝ Η ΟΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΝ. Η ΕΞ 180 ΑΝΔΡΩΝ ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΩΝ ΕΥΝΟΗΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΠΕΡΙΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΑΣ 4 ΠΟΛΥΒΟΛΑ,  ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ, ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΑ, ΑΦΘΟΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ , ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΖΑΓΓΑΒΙΕΡΟΝ. Ο ΜΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΝΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ <<ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ>>. ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ <<ΖΕΡΒΑΣ>>.

Στη φωτογραφία “Η κατεστραμμένη γέφυρα στον Γοργοπόταμο” (Πηγή : https://www.ethnos.gr/)

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στην κατοχή και την Αντίσταση. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *