Αρχαίο πλοίο του Βασιλιά Πύρρου

Χαρακτικό με τίτλο “An Ancient Heptereme from Basius, said to have belonged to Pyrrhus King of Epirus” με την παρακάτω περιγραφή:

“Απεικόνιση πολεμικού πλοίου με επτά σειρές κουπιά, μεγαλύτερου και θεωρούμενου πιο αξιόπλοου από την τριήρη ή τη διήρη (γαλέρες με τρεις ή δύο σειρές κουπιών, αντίστοιχα). Με έναν πολιορκητικό κριό  και μια φιγούρα της Αθηνάς, και ένα μονό κατάρτι με μαζεμένα πανιά. Ο τίτλος είναι τυπωμένος στο κάτω περιθώριο, μαζί με την απόδοση του καλλιτέχνη.

Ο τίτλος μπορεί να αναφέρεται σε ένα επεισόδιο που κατέγραψε ο Πλούταρχος, όταν ο στόλος του βασιλιά Πύρρου έκανε το πέρασμα από την Ελλάδα στον Τάρανδο το 280 π.Χ. Ο στόλος υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια μιας θαλασσοταραχής , με κακές καιρικές συνθήκες, αλλά το μεγάλο πλοίο – που πιστεύεται ότι είχε επτά σειρές κουπιά και χρησίμευε ως ναυαρχίδα του Πύρρου – ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες θάλασσες πολύ καλύτερα από τα μικρότερα σκάφη. (Η εικόνα αποτελεί φανταστική σύλληψη ενός καλλιτέχνη για το πώς θα μπορούσε να έμοιαζε αυτό το σκάφος, σε αντίθεση με ένα πορτρέτο πλοίου)”. [Πηγή : https://forbesandclark.mused.org/]

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στην αρχαία εποχή.... Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *