Αθλητικός Σύλλογος “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ”, 1928

“Το 1960 Παναμβρακικός, Αετός, Ολυμπιακός, συγχωνεύονται και δημιουργούν την Αναγέννηση Άρτας, ομάδα με σπουδαία παρουσία και παρουσία σε εθνικές κατηγορίες και συχνά και με σημαντική παρουσία των φίλων της στις κερκίδες γηπέδων στα οποία έδινε εκτός έδρας αγώνες ή αγώνες διαβάθμισης (υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες στη Ριζούπολη το 1978 με τον Παναιγιάλειο). Η Αναγέννηση Άρτας έχει ασπρόμαυρα χρώματα και στο σήμα της, τι άλλο, το γεφύρι.

Αν και η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 1960-61 δεν αποκλείεται η επιλογή του ονόματος να έχει ρίζες από το παρελθόν καθώς όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Αθλητική Εβδομάς» στις 18-7-1928: «προ πενταμήνου ο φίλαθλος μηχανικός της Ηλεκτρικής Εταιρείας κ. Ν. Βουρλάκος ίδρυσε αθλητικόν σύλλογον με το όνομα “Αναγέννησις” ο οποίος αριθμεί πολλά μέλη και μας υπόσχεται να γίνη εις από τους καλλιτέρους της Ηπείρου». 

Και η συνέχεια : Αθλητική Εβδομάς 19-9-1928:

«Προ πέντε μηνών ιδρύθη εις την πόλιν μας γυμναστικός Σύλλογος η Αναγέννησις, όστις χάρις εις τας προσπαθείας του φιλάθλου Μηχανικού κ. Ν. Βουρλάκου, κατόρθωσε να αποκτήση μικρόν γήπεδον. Το πρώτον του Συμβούλιον απετελέσθη από τους εξής: Ν. Βουρλάκον πρόεδρος, Η. Σελούντον ταμίαν, Αχ. Τούμπουρον γ. Γραμματεύς, Οικονομίδην, Ζαχαρήν και Αν. Μπουκοβάλαν».

Υπογραφή της ανταπόκρισης: Δ.Α.Σ.”

(Πηγή κειμένου & φωτογραφίας : Άρθρο του Νάσου Μπράτσου, https://www.ertnews.gr/ )

Δημοσιεύθηκε στην Η ομάδα της Αναγέννησης. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *