ΧΩΡΙΟΝ ΑΛΗ-ΜΠΕΗ (ΨΑΘΟΤΟΠΙ)

———————–
“Χωρίον οικούμενον υπό 20 οικογενειών εκκλησιαζομένων εις την νεόδμητον εκκλησίαν, οικοδομηθείσα τω 1853 του αγίου Βλασίου, συνδρομή και αόκνω επιμελεία ευσεβούς τινος Χρήστου Τσιαντή, ήτις έκειτο προ αμνημονεύτων ετών ερείπιον λυπηρόν, και ιερουργουμένην παρά των ιερέων εναλλάξ του χωρίου Γενίτσαρη.”
(Πηγή : ΔΟΚΙΜΙΟΝ ΑΡΤΗΣ, Σεραφείμ Βυζάντιος, Αθήνα, 1884)

Στη φωτογραφία “Αεροφωτογραφία του χωριού Ψαθοτόπι – Δεκαετία ’60” (Πηγή : Βίντεο του κ. Ξυλογιάννη στο YouTube) 

——————
Στο Ψαθοτόπι διατηρούσε μπατζαριό (τυροκομείο) μέχρι τη δεκαετία του ’70 ο Μελισσουργιώτης Αθανάσιος Θεοδώρου, απ’ όπου και η φωτογραφία.
(Φωτο από αρχείο Ε.Θ) 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΨΑΘΟΤΟΠΙ

————————

“Σου στέλνω και μια φωτογραφία από τις Απόκριες που κάναμε στο χωριό, με όργανα που είχαμε η ομάδα των καρναβαλαίων. Πληρώσαμε 12.000 δραχμές και όποιος θα χορεύει τα λεφτά θα τα παίρνουμε εμείς. Τις πρώτες Απόκριες πιάσαμε 11.500 δραχμές. Τώρα έχουμε ξανά όργανα το Σάββατο, Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα”, έγραφε στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ο Αποστόλης Τσίτσικας από το Ψαθοτόπι, στον ξενιτεμένο του γιό Θωμά, στη Γερμανία το 1973.

Η φωτο είναι από μια πολύ όμορφη σειρά βίντεο με παλιές φωτογραφίες από το Ψαθοτόπι που έκανε ο κ. Μπάμπης Ξυλογιάννης και μπορείτε να τις δείτε στο YouTube.

Δημοσιεύθηκε στην Τα χωριά στον Κάμπο της Άρτας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *