ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ

Πέθανε χτες, 25 Φλεβάρη 2022, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ένας αξιόλογος νομικός και πολιτικός γεννημένος το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας που έκανε περήφανους τους Αρτινούς και ιδιαίτερα του συγχωριανούς του.
Ο Δημήτρης Τσοβόλας, εκτός από διακεκριμένος νομικός, διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας καθ’ όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τις δημοκρατικές αρχές και αγωνίστηκε για την καθιέρωση και εμπέδωση των δημοκρατικών ελευθεριών στην πατρίδα μας.
Θα σταθούμε εδώ στην δημοφιλία του που ήταν μεγάλη και εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ: όταν η εφημερίδα Το Βήμα δημοσίευσε ένα άρθρο του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο «Ο Μήτσος της Ρήνης από τους Μελισσουργούς της Άρτας, ο γιος του αγωγιάτη» που κορόιδευε την ταπεινή καταγωγή του Τσοβόλα, πολίτες αποφάσισαν να κάψουν τα φύλλα του στις πλατείες στα Γιάννενα, τη Λάρισα, και την Άρτα, ενώ τότε βγήκε και το σύνθημα «Τιμή και δόξα στο γιο του αγωγιάτη!» Ήταν ο πιο δημοφιλής υπουργός Οικονομικών της Μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα το όνομά του περιβάλλεται με νοσταλγία λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

Στη φωτογραφία του 1965 ο Δημήτρης Τσοβόλας νεαρός, βόλτα στην οδό Σκουφά στην Άρτα με τον Δημήτρη Ι. Γιώτη (Προϊστάμενο του ΟΤΕ) και τον Ξενοφώντα Κ. Γιώτη (Άσσο του Αετού και της Αναγέννησης). (Φωτο από αρχείο Κ. Μπανιά)

Δημοσιεύθηκε στην Αρτινά Πρόσωπα και Παρέες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *