Επίσκεψη του Βασιλικού ζεύγους στο Μενίδι

“……Πάνο, πριν από λίγες ώρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα επισκεφτεί το Μενίδι ο Βασιλιάς. Παραλίγο να πέσω από τη ζαλάδα και γρήγορα ειδοποίησα τον γραμματέα, τον Περικλή, το δάσκαλο το Θεοχάρη και αναζήτησα και το χωροφύλακα. Δυστυχώς ο χωροφύλακας βρίσκεται στην Άρτα και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει. Τώρα θα μου πεις τί θέλω από σένα. Γνωρίζεις καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον πόσο πολύτιμος είσαι. Η παρουσία ενός βασιλιά στα μέρη μας είναι σπάνια. Ίσως να την συζητούν για πολλά χρόνια. Αυτό λοιπόν το γεγονός θέλω να εκμεταλλευτούμε για να υπάρχει μια αναφορά και όπως λένε μια εικόνα με τον υψηλότατο θα μείνει στην ιστορία. Γι’ αυτό πάρε τη φωτογραφική μηχανή και πάμε. Πρέπει να βιαστούμε να ετοιμάσουμε την υποδοχή και να προκαλέσουμε καλή εντύπωση. Σηκώθηκα από την καρέκλα, πήρα ένα καπέλο, τη μηχανή και κατηφόρισα με τον πρόεδρο στο δρόμο προς την παραλία……….

Πλησίασα κοντά και πήρα άδεια να φωτογραφήσω το βασιλιά Παύλο και έβγαλα μια θαυμάσια φωτογραφία. Ο χρόνος όμως έτρεξε τόσο γρήγορα, όσο έφερε και το βασιλιά στο Μενίδι. Αποχώρησε με τη συνοδεία και μας είπε «ευχαριστώ για τη φιλοξενία»………

Η εικόνα του βασιλικού ζεύγους έμεινε για πάντα στις φωτογραφίες που τράβηξα. Μερικές τις έστειλα στις τοπικές εφημερίδες. Μια άλλη την εμφάνισα και τις τοποθέτησαν στα καφενεία…..(Απόσπασμα από κείμενο που  γράφτηκε μετά από προφορική συζήτηση του Ε. Ιντζέμπελη με τον φωτογράφο Πάνο Ζήση από το Μενίδι και δημοσιεύτηκε στο Λεύκωμα του Ε. Ιντζέμπελη για το Μενίδι, Άρτα, 2008)

Στη φωτογραφία « Μια ανθοδέσμη στους βασιλείς, 1959» Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Θ. Λιόγκα, όπως δημοσιεύτηκε στο παραπάνω Λεύκωμα.

Δημοσιεύθηκε στην Επισκέπτες άσημοι και διάσημοι. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *