Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Η Μικτή χορωδία του Συλλόγου « Ο Μακρυγιάννης» ιδρύθηκε το 1980. Στο φυλλάδιο για μια απ’ τις πρώτες εμφανίσεις της χορωδίας στο κινηματοθέατρο «Άλεξ» διαβάζουμε : «Το πρόγραμμα για τη χορωδιακή ανάπτυξη του τόπου μας, που εκπόνησε, χρηματοδοτεί και σταδιακά εφαρμόζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών με την αρμόδια ομάδα εργασίας – που αποτελείται από τους Μιχάλη Αδάμη, Πρόεδρο και Στέφανο Βασιλειάδη, Αντώνη Κοντογεωργίου και Γιάννη Μάντακα, μέλη – αποβλέπει στη θέσπιση μιας ευρύτερης χορωδιακής πολιτικής που να προωθεί μελετημένα και ουσιαστικά την τόνωση και ανάπτυξη της χορωδιακής μας ζωής σε Πανελλήνια κλίμακα.
Βασικά σημεία του προγράμματος είναι τα σεμινάρια στελεχών των χορωδιών, οι χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μια σειρά από συναυλίες στην περιοχή της κάθε χορωδίας ή σε μεγαλύτερες περιοχές. Με τις εκδηλώσεις αυτές, που δεν έχουν διαγωνιστικό ή ανταγωνιστικό χαρακτήρα, επιδιώκεται η δημιουργία ενός κλίματος συνεργατικότητας και συναδελφικής ανταλλαγής πείρας για Μουσική Παιδεία και πράξη».

Στη φωτογραφία ένα στιγμιότυπο από την εμφάνιση της χορωδίας στην εν λόγω εκδήλωση, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον κινηματογράφο «Άλεξ». Διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Μαϊδάτσης. Στο πιάνο η σύζυγός του.
(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Γιάννη Νίκα)

Δημοσιεύθηκε στην Η μουσική, τα σινεμά και το ερασιτεχνικό θέατρο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *