Η Λιτανεία της Παναγίας της Παρηγορήτισσας – 1952

Καθώς φαίνεται από κάποιες παλιές φωτογραφίες, υπήρξαν χρονιές που στην Άρτα γινόταν περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτισσας. Στο  βιβλίο του Κ. Τσιλιγιάννη για την Παρηγορήτισσα της Άρτας διαβάζουμε :

“Άρτα 25 -3 1952. Τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας, που συμπίπτει με τη γιορτή της εθνικής παλιγενεσίας, ο τότε Μητροπολίτης Άρτης Σεραφείμ ετέλεσε λιτανεία της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, όπου συμμετείχε όλος ο λαός της Άρτας. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Μητροπολίτης Άρτης συνομιλών με το Νομάρχη Άρτης Διονύσιο Κόπανο, τους οποίους ακολουθούν πολλοί επίσημοι πολιτικοί και στρατιωτικοί. Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσκόπων. Την άγια και θαυματουργή εικόνα της Παρηγορήτισσας φέρουν και συνοδεύουν μαθητές του Γυμνασίου Άρτης με εθνική ενδυμασία. Διακρίνονται από αριστερά ο Ελευθέριος Μανόπουλος, ο Μιχάλης Παπανικολάου και ο Ηλίας Γεωργόπουλος”.

(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Ε. Μανόπουλου όπως δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Κ. Τσιλιγιάννη Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, Άρτα, 2007)

Δημοσιεύθηκε στην Οι Εκκλησίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *