ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΡΕΞ”

«Tο «Ρέξ» χτίστηκε στο οικόπεδο των αδελφών Στέφανου και Βασίλη Δεβέκου. Παλαιοτέρα υπήρχε εκεί ένα χάνι οθωμανικό, το οποίο ο τύπος κατηγορούσε την ύπαρξή του, επειδή «αλλοίωνε» την τουριστική εικόνα της πόλης λόγω της γειτνίασης με τη Παρηγορήτρια και την πλατεία Σκουφά και επίσης για λόγους υγειονομικούς της δημόσιας εικόνας της πόλης, μέσω του «Σχολιαστή» και της «Αμβρακία». Στα 1971-1985 ο χώρος νοικιάζεται από τους Β. Τσολιά και Τηλέμαχο Ρίγγα με μηχανικό προβολής έναν Κατσαντά αλλά στους 6 μήνες φεύγει ο Τσολιάς με τον Κατσαντά και μένει μόνος ο Τηλέμαχος με μηχανικό προβολής τον Άλκη Βαδιβούλη. Tο «Ρέξ» διέθετε μια σκηνή με 2 καμαρίνια, οπού σήμερα είναι αποθήκη υλικών της φοιτητικής λέσχης του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ηπείρου. Είχε 600 καθίσματα, τα οποία ήταν πολύ άνετα για το θεατή……»
(Πηγή : Πτυχιακή Εργασία του Πολέμαχου Πασχαλίδη με θέμα Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ “ΕΙΚΟΝΑ” ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ [1945 – 1967], Άρτα, 2011)

Στη φωτογραφία το εξώφυλλο από το φυλλάδιο που διαφημίζει την Ίδρυση Κινηματογραφικής Λέσχης στο Ρεξ, την δεκαετία του ’70. (Φωτο από συλλογή Α.Κ.)

1970ς : Διαφήμιση της Κινηματογραφικής Λέσχης στον κινηματογράφο ΡΕΞ με μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν.
(Φωτο από συλλογή Α.Κ.)

Δημοσιεύθηκε στην Η μουσική, τα σινεμά και το ερασιτεχνικό θέατρο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *