Οι ντισκοτέκ της Άρτας

Η πρώτη ντισκοτέκ της Άρτας που ήταν ευρέως γνωστή ανάμεσα στη νεολαία της εποχής του ’70 και του ’80 ήταν η RUBBY – A. Πήρε την ονομασία της από το όνομα με το οποίο ήταν γνωστός ο ιδιοκτήτης της Αθανάσιος Κυριάκος και προστέθηκε σ’ αυτό και το Α, το αρχικό του ονόματος του συνιδιοκτήτη Άγγελου Ιωάννου. Βέβαια στους Artinoi.gr διαβάζουμε ότι η πρώτη ονομασία της ντισκοτέκ ήταν Τσιν – Τσιν και ότι η πρώτη – πρώτη ντίσκο της Άρτας ήταν το Μπίγκ Μπεν (Δείτε ερωτηματολόγιο στο λινκ στο τέλος της ανάρτησης*). Ο Θανάσης Κυριάκος είχε καφενείο μαζί με τον πατέρα του απέναντι από τα Ψαροπλιά, εκεί που είναι σήμερα το μικροβιολογικό εργαστήριο του κ. Παπαδημητρίου ή το κατάστημα του Κούρτη, ενώ πριν απ’ αυτό ήταν μαθητευόμενος μαρμαράς. Δυστυχώς «έφυγε» πολύ νέος, το 1998, σε ηλικία 50 ετών.

Η RUBBY – A πρωτοάνοιξε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μετά τη μεταπολίτευση, όταν η μουσική της ντίσκο έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα και στεγάζονταν σε υπόγειο της οδού Γεωργίου Μάτσου, στο κέντρο της πόλης, κάτω από το σημερινό Υποθηκοφυλακείο. Στην πρώτη της έκδοση αποτελούνταν από έναν γυμνό χώρο με σκαμπό, φωτορυθμικά, πολύ αλουμινόχαρτο, τεράστια ηχεία και έναν μεγάλο καθρέφτη.

Αργότερα μεταφέρθηκε στην οδό Τζαβέλα, στην ιδιοκτησία Κολιού, κοντά στο Ρολόι. Ο χώρος αναβαθμίστηκε με ωραία έπιπλα σε μαύρο χρώμα και πιο στιλάτη ατμόσφαιρα κι εκεί διασκέδασε φανατικά  η νεολαία όλη τη δεκαετία του ’80.

*Διαβάστε το ξεκαρδιστικό ερωτηματολόγιο με τίτλο “Πόσο Αρτινός είσαι;” στο Artinoi.gr, στο λινκ https://www.artinoi.gr/cgi-bin/forumV2/topic.cgi?forum=7&topic=52&start=160

Στη φωτογραφία ο Θανάσης Κυριάκος στα decks της RUBBY – A, στην οδό Μάτσου. (Φωτο από αρχείο Γιάννη Νάκα)

Δημοσιεύθηκε στην Η μουσική, τα σινεμά και το ερασιτεχνικό θέατρο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *