ΟΤΑΝ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Στην πόλη της Άρτας σπάνια χιονίζει. Έτσι το χιόνι στην πόλη αποτελεί πηγή χαράς και απόλαυσης….
«…..Πλήθη κόσμου κατά την διάρκειαν της πτώσεως της χιόνος εξήλθον εις το ύπαιθρον και κατέλαβον ….επικαίρους θέσεις διά να απολαύσουν εντονώτερον το ωραίον θέαμα. Το ωραίον φύλον εις την γενικήν ταύτην προς το ύπαιθρον εξόρμηση επλειοψήφει καταπληκτικά. Αντιθέτως πολλοί αντιπρόσωποι του …. «ισχυρού» φύλλου δεν εννοούσαν να το κουνήσουν απ’ το καφενείο!
Πλανόδιοι φωτογράφοι πληροφορηθέντες την εις τους κοντινούς λόφους της Περάνθης …χιονοδρομία πολλών κυριών και δεσποινίδων της Άρτας έσπευσαν και τας αποθανάτισαν εις αναμνηστικάς φωτογραφίας.
Από τον διεξαχθέντα κατά το δίωρον τούτο μεταξύ των διαφόρων ομάδων των ορειβατών – χιονοδρόμων χιονοπόλεμον ουδέν ευτυχώς εσημειώθη θύμα. Μόνον ολίγα….γλιστρήματα επάνω εις χιονοστιβάδας μερικών δεσποινίδων τα οποία, οι κακές γλώσσες λένε ότι, τα προκαλούσαν οι ίδιες…..”(Πηγή: Εφημερίδα ” Ελεύθερος λόγος”, Μάρτιος 1939, όπως δημοσιεύτηκε στο Λεύκωμα του Ε. Ιντζέμπελη, ΑΡΤΑ 1881-1941)

Στη φωτογραφία «Το ρολόι και η περιοχή του κάστρου χιονισμένα στις αρχές της δεκαετίας του ’90» (Φωτο από αρχείο Γιάννη Νίκα)

“Το προαύλιο του Β’ Δημοτικού σχολείου γεμάτο με χιόνι στις αρχές του ’90” (Φωτο από αρχείο Γιάννη Νίκα)

“Το πάρκο μπροστά στο ΞΕΝΙΑ, εντός του κάστρου της Άρτας με χιόνι, στις αρχές του ’90” (Φωτο από αρχείο Γιάννη Νίκα)

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στο πέρασμα του χρόνου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *