Πλατεία Κακκαβά (παλιά Πλάτανου)

1960 : Πλατεία Κακκαβά (παλιά Πλάτανου), προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και το μικρό Θεατράκι. Πολλές δεκαετίες πριν την ρυμοτόμηση. Ο δρόμος είναι χωμάτινος όπως και η πλατεία. Βλέπουμε στην άκρη το καφενείο του Κακαβά, δίπλα ακριβώς την είσοδο για το κομμωτήριο Θωμά -Μαρίας Κασαή και μετά με τη σειρά το κουρείο Τζιατζιά ,το δικηγορικό γραφείο Ευταξία ,την πόρτα εισόδου για την οικία Νίκου Καλέλη και στο τέλος όπως είναι σήμερα δίπλα από την πόρτα εισόδου της οικίας Καλέλη, την οικία του γιατρού Ματσόκη από το Θεσπρωτικό, παντρεμένου με την Αφροδίτη Μαστραπά που κατοικούσε εκεί μαζί με την κόρη της Λέλα και τον γαμπρό της καθηγητή Κώστα Κοντοδήμα.
Απέναντι από τον Κακαβά όπως είναι σήμερα, στο ισόγειο ήταν το παντοπωλείο του Ρήγα, δίπλα η οικία Σπύρου Κορδώνη αυτοκινητιστή (σήμερα οικία Τρομπούκη) και μετά η οικία Ματσούκα. Σε ένα από τα σπίτια που βλέπουμε στο βάθος έμενε ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης. Προφανώς δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη το μικρό θέατρο της Αμβρακίας.

(Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον κ. Ανδρέα Οικονόμου στην ομάδα @Παλιές φωτογραφίες Άρτας, απ’ όπου αντλήθηκαν και οι σχετικές πληροφορίες)

Δημοσιεύθηκε στην Οι Συνοικίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *