Τα καφενεία της Άρτας (α’ μέρος)

«…..Ονομαστά καφενεία την εποχή εκείνη ήταν η Αύρα του Καπούτση στην οδό Αμβρακίας, το Κιλκίς που αργότερα έγινε το σινεμά ΟΡΦΕΥΣ του Βασίλη Τσολιά (εδώ σύχναζαν στην αρχή διανοούμενοι και μετά η λαική τάξη), του Γ. Βήχα στη Σκουφά 91 και το Αβέρωφ στη Σκουφά 105. Στο Λευκό Κρίνο σέρβιραν και γλυκά, ήταν καφεζαχαροπλαστείο.

Από τα παλιότερα καφενεία ήταν το καφενείο του Κακκαβά, όπου η μικρή ομώνυμη πλατεία, του Αποστόλη Πάντζου, μετέπειτα Βίκτωρα Σακκά (1948) στην πλατεία Σκουφά. Εκεί, κάτω από τον πλάτανο ακούστηκαν τραγούδια της εποχής από τον Ν. Γούναρη, το Τρίο Κιτάρα, τον Τζίμη Μακούλη, την Μαίρη Πορτοκάλη, την Ιωάννα Άλβα, ακόμη και τζαζ με την ορχήστρα Αφών Τζιμόπουλου……» (Πηγή : ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, Γ. Κουτσούμπας, Αθήνα, 2004)

Στη φωτογραφία το εσωτερικό του Καφέ Κιλκίς, ιδιοκτησία Κακαβά τότε, που τον βλέπουμε δίπλα στην πόρτα με το μουστάκι….(Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τους @Anaili Anaili & Ιωάννης Κακαβάς, στην ομάδα “Παλιές φωτογραφίες  Άρτας”, προερχόμενη από το οικογενειακό τους αρχείο)

Δημοσιεύθηκε στην Το εμπόριο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *