Τα πουλιά του Αμβρακικού – Το ροζ Φλαμίνγκο

Πριν αρκετά χρόνια η εταιρεία Ε.Τ.Α.Ν.Α.Μ. είχε εκδώσει μια σειρά από κάρτες που απεικόνιζαν  παλιές γκραβούρες με τα πουλιά του Αμβρακικού. Οι γκραβούρες προέρχονταν από το βιβλίο του C. R.Bree με τίτλο “HISTORY OF THE BIRDS OF EUROPE, NOT OBSERVED IN THE BRITISH ISLES” που εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1862. Οι ίδιες γραβούρες επίσης τυπώθηκαν και πουλήθηκαν σε δημοπρασίες, αρκετές δε απ’ αυτές είναι στην κατοχή ενός Αρτηνού που είναι μανιώδης συλλέκτης (ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην καταπληκτική συλλογή του). Θα δημοσιεύσουμε όλες αυτές τις γκραβούρες με τα είδη των πουλιών που συναντάμε στον Αμβρακικό μαζί με πρόσφατες φωτογραφίες τους. Η ταυτοποίηση των πουλιών θα γίνει με τη βοήθεια του Γιώργου Λούπα που διαχειρίζεται τη σελίδα “Nature of Epirus – Η φύση της Ηπείρου” (https://www.facebook.com/groups/1762031357413920 ), μια σελίδα με καταπληκτικές φωτογραφίες  για την χλωρίδα και πανίδα της Ηπείρου.

Στη φωτογραφία ‘THE ROSY FLAMINGO – ΤΟ ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ”

Η αντίστοιχη σελίδα από το βιβλίο του 1862 “HISTORY OF THE BIRDS OF EUROPE, NOT OBSERVED IN THE BRITISH ISLES” με τα γενικά χαρακτηριστικά της οικογένειας των Φοινικόπτερων.

Στη φωτογραφία “‘Ενα φλαμίνγκο στη Νέα Βίγλα Άρτας”. Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Λούπα https://www.facebook.com/photo?fbid=2159837527389528&set=gm.2274974082786309)

Δημοσιεύθηκε στην Ο Αμβρακικός και τα λιμάνια του. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *