Υδατογραφία του εσωτερικού του Μοναστηριού της Κατωπαναγιάς

“Το εσωτερικό του Ναού της Κάτω Παναγιάς”. Υδατογραφία από το βιβλίο του PERILLA F., “ΕΛΛΑΣ, ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ”, Αθήνα, Perilla, 1930 – (PERILLA F. GRECE, croquis de route, editions Perilla, Athenes 1930).

Το βιβλίο “ΕΛΛΑΣ, ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ” δημιουργήθηκε από ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, με χορηγία του νεοϊδρυθέντος (1924) Automobile and Touring Club of Greece (Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου, aka EΛΠΑ), για να προωθήσει τα ταξίδια στην αρχαία και σύγχρονη Πελοπόννησο και την κεντρική Ελλάδα.

Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή του Francesco Perilla εκτός από το ότι ήταν Ιταλός, γεννημένος το 1874 και ότι πέρασε αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Γύρω στο 1930 εξέδωσε εκεί βιβλία βασισμένα κυρίως στους πίνακές του από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Μυστράς, Κυκλάδες, Χίο, Πελοπόννησος, Πήλιο, Άγιο Όρος, Αθήνα, Αττική κ.λπ.). Όλα τα έργα του είναι εικονογραφημένα με εικόνες σε πολλές τεχνικές, φωτογραφίες, σκίτσα, παστέλ κ.λπ. Χάρη στον αυθορμητισμό των ερασιτεχνικών στιγμιότυπών του, την καινοτόμο αισθητική και τις μοντερνίστικες αντιλήψεις περί ομορφιάς, οι απεικονίσεις του Perilla των ιστορικών μνημείων συνάδουν με τις καλλιτεχνικές τάσεις της εποχής.

Σε αντίστοιχη υδατογραφία του Francesco Perilla με θέμα την Παρηγορήτισσα βασίζεται και η παρακάτω αφίσα του 1956 που εχουμε αναρτήσει πρόσφατα :

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον σχετικά άγνωστο αυτόν καλλιτέχνη στο λινκ

https://nataliavogeikoff.com/2019/02/10/the-mystery-artist-in-search-of-francois-perilla/

και να θαυμάσετε μερικά από τα έργα του στο λινκ

https://eng.travelogues.gr/collection.php?view=92

Δημοσιεύθηκε στην Χάρτες, χαρακτικά και γκραβούρες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *