Το μαγαζί του Θόδωρου Βασιλακόπουλου στην πλατεία Σκουφά

Το σημερινό Εν Άρτη, υπήρξε καφενείο και κέντρο διασκέδασης ήδη από το 1850, υπό τη διεύθυνση τότε του Θόδωρου Βασιλακόπουλου με συνεταίρο τον Μαστρογιάννη από τους Μελισσουργούς. Το μαγαζί λειτούργησε μέχρι το 1943, που ο ένας από τους γιούς του Θ. Βασιλακόπουλου, ο Αποστόλης, σκοτώθηκε. Το μαγαζί ήταν ένα από τα ονομαστά κέντρα διασκέδασης της πόλης εκείνη την εποχή. Το 1938 είχαν έρθει στο μαγαζί οι «Μποέμ», ο Φώτης Πολυμέρης (18 χρονών τότε), ο Γιάννης Βέλλας, ο Μιχάλης Χάλαρης, ο Γιάννης Δέδες (κιθαρίστας του Βασίλη Τσιτσάνη), ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο Δημήτρης Καββαδίας. Έπαιζαν δε τρείς βραδιές συνέχεια…..

Αργότερα, από το 1949 και μετά, το μαγαζί λειτούργησε υπό τη διεύθυνση των αδελφών Κώστα &  Βίκτωρα Σακκά.  Πλήθος τραγουδιστών της εποχής πέρασαν από το πάλκο του : ο Αττίκ, ο Γούναρης, ο Μπιθικώτσης, η Πόλυ Πάνου (μικρή, 15 χρονών, το 1953), η Μαριάννα Χατζοπούλου, ο Γιώργος Μητσάκης, το Αθηναϊκό «Τρίο Τίκο» στις 10 Αυγούστου του 1958, ο Περικλής Βάγιας με την κιθάρα του, ο βιρτουόζος μπουζουξής και μεγάλος ρεμπέτης Νότης Λογοθέτης με την μπριόζα Ρίτα, η Πόπη Άλβα, η Μαίρη Πορτοκάλη, η Δανάη κ.α. (Οι πληροφορίες είναι από το αρχείο του Κ. Μπανιά για τα παλιά καφενεία και κέντρα διασκέδασης της Άρτας)

Στη φωτογραφία «Περιμένοντας την Πόλυ Πάνου, το 1953. Από δεξιά Νίκος Κατσαντούρης,  Παντελής Τσιρώνης, Σακκάς, Χρήστος Κατσαράμπης, Δημήτρης Παπαγιάννης». (Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Fotis Katsarabis, όπως δημοσιεύτηκε στην ομάδα Παλιές Φωτογραφίες Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στην Η μουσική, τα σινεμά και το ερασιτεχνικό θέατρο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *