ΤΟ ΖΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΗΣ

Σε παλιότερες δημοσιεύσεις αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου 1940-41, χρησιμοποιήθηκαν σαν νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών, τα δυο δημοτικά σχολεία της πόλης. Το πρώτο Νοσοκομείο της Άρτας ιδρύθηκε το έτος 1945 με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Άρτας» και στεγαζόταν στην οικία Κεχαγιά, δίπλα στο Κάστρο, στο κτίριο που είναι σήμερα το Κ.Α.Π.Η..
Το 1957 το νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρου Ζάρα 4, πολύ κοντά στο κέντρο της Άρτας. Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 32 στρεμμάτων, το οποίο διέθεσαν οι αδελφοί Ζάρα, προσφέροντας 2.500 χρυσές λίρες. Ο Αλέξανδρος Ζάρας, παρά την ηλικία του, επέβλεπε τις εργασίες ανέγερσης του νοσοκομείου, το οποίο ονομάστηκε, προς τιμήν των ευεργετών, “Ζάρειο”. Πλέον στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Υγείας Άρτας. (Πληροφορίες από wikipedia.org)

Στη φωτογραφία ο Αλέξανδρος Ζάρας εν μέσω των δημοτικών συμβούλων Ιωάννη Μπάφα και Δημητρίου Αλίβερτη, κατά την μετάβαση για την βράβευσή του, πριν τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Άρτης. (Φωτο από αρχείο Λίτσας Λάιου- Αλίβερτη) 

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στο πέρασμα του χρόνου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *