Η Άρτα μέσα από την περιγραφή του Ch. Wordsworth το 1832 – 1833

Η εργασία που ακολουθεί είναι η μετάφραση του αποσπάσματος που αφορά την περιοχή της Άρτας, από το βιβλίο του Christopher Wordsworth με τίτλο «Greece: Pictorial, Descriptive, And Historical» και συγκεκριμένα των σελίδων 234- 244. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω βιβλίο είναι ένας περιεκτικός οδηγός για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία της Ελλάδας, με λεπτομερείς περιγραφές και ζωντανές απεικονίσεις των πόλεων, των ορόσημων και των τοπίων της χώρας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το πέρασμά του συγγραφέα από την περιοχή της Άρτας, αμέσως μετά την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους το 1830.

Ο C. Wordsworth (1807-1885) ήταν ένας πολύ σοφός Αγγλικανός κληρικός και Επίσκοπος του Λίνκολν από το 1869 μέχρι το θάνατό του. Εξαιρετικός κλασικός λόγιος και συγγραφέας πολυάριθμων θεολογικών έργων, επισκέφτηκε την Ελλάδα κατά την περίοδο 1832-1833 και ήταν ο πρώτος Βρετανός πολίτης που έγινε δεκτός από τον βασιλιά Όθωνα.

Μπορείτε να διαβάσετε την εργασία στο λινκ https://doxesdespotatou.com/wp-content/uploads/2024/10/Η-Άρτα-σε-περιγραφή-του-Christopher-Wordsworth-.pdf

ή στο λινκ της Academia https://independent.academia.edu/AnastasiaKarra4

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στην Τουρκοκρατία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *