Άρθρο του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου για την Άρτα

Η τρίτη ομιλία που διοργάνωσε η Εταιρία  ήταν στις 4 Ιανουαρίου του 1959 και είχε ως ομιλητή τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο. Στο τεύχος του Περιοδικού του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» τον  Μάιο  του 1959, διαβάζουμε σχετικά :

«4 – 1 – 1959: Προσκληθείς παρά τον Συλλόγου «Αρτινά Γράμματα» ωμίλησεν εις το Κινηματοθέατρο «Ορφεύς» ο λογοτέχνης κ. I. Παναγιωτόπουλος με θέμα «Η ποίηση τον ανοιχτού χώρου». Ο ομιλητής, εγκρατής ως είναι περί την ποίησιν και την λογοτεχνίαν, ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα του. Toύτον επρολόγησε δι’ ολίγων ο καθηγητής και λογοτέχνης κ. Γιάννης Δάλας.»

Η πρόσκληση του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου εκ μέρους της Εταιρίας Αρτινών Γραμμάτων για να μιλήσει στην πόλη της Άρτας είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ  ενδιαφέρον λογοτεχνικό άρθρο  του συγγραφέα από το ταξίδι του, που μας δίνει μια πολύ γλαφυρή και ποιητική περιγραφή της πόλης. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην στήλη Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ, με τίτλο «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, Συντροφιά με τον υέτιο Δία»  στις 11 Ιανουαρίου 1959. (Πηγή : “ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΤΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”, Α. Καρρά, Άρτα, 2023)

Στη φωτογραφία “Ένα απόσπασμα του άρθρου του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στο πέρασμα του χρόνου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *