Η “Εταιρία Αρτινών Γραμμάτων”

Πρόκειται για έναν Σύλλογο, άγνωστο σχεδόν στην πόλη μας.  Το ελάχιστο όμως χρονικό διάστημα που δραστηριοποιήθηκε, παρουσίασε ένα αξιόλογο έργο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Εταιρία Αρτινών Γραμμάτων ιδρύθηκε το 1958 με σκοπό την προώθηση της πνευματικής ζωής της Άρτας.

Το λογότυπο της Εταιρίας Αρτινών Γραμμάτων ήταν σε μπλε χρώμα και είχε στρογγυλή  παράσταση με το Γεφύρι της Άρτας. Το ίδιο σχέδιο είχε και η σφραγίδα της Εταιρίας. Πρώτος Πρόεδρος ήταν ο δικηγόρος Γεώργιος Βασταρούχας.

Η Εταιρία ξεκίνησε την δραστηριότητά της διοργανώνοντας τις πρώτες ομιλίες με αξιόλογους ομιλητές. Ανάμεσα στους ομιλητές που είχε καλέσει στην Άρτα για να μιλήσουν ήταν οι Γιάννης Κορδάτος, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος κ.α. (Πηγή : Εργασία της Α. Καρρά με τίτλο “Εταιρία Αρτινών Γραμμάτων” που μπορείτε να την διαβάσετε στο λινκ

ή στο λινκ https://doxesdespotatou.com/wp-content/uploads/2023/11/ΕΤΑΙΡΙΑ-ΑΡΤΙΝΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.pdf

Ο λογοτέχνης Ηλίας Βενέζης ήταν επίσης ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, η Επιστολή – Πρόσκληση της Εταιρίας Αρτινών Γραμμάτων προς τον Ηλία Βενέζη με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 1958, από το Αρχείο  της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (Τμήμα Αρχείων, Αρχείο Η. Βενέζη, Ενότητα V, Φακ. 7, υποφ. 1.). Την επιστολή προς τον Ηλία Βενέζη υπογράφει ο δικηγόρος Γεώργιος Βασταρούχας, ως Πρόεδρος. Είναι εμφανής επίσης και η σφραγίδα της Εταιρίας.

Δημοσιεύθηκε στην Η Άρτα στο πέρασμα του χρόνου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *