Η Έκθεση του ζωγράφου Κ. Μαλάμου στην Άρτα το 1958

Αν και ο ζωγράφος Κώστας Μαλάμος δεν ήταν αρτηνός, η πόλη της Άρτας τον τίμησε διοργανώνοντας μια έκθεση με τα έργα του, κυρίως όσα είχαν σχέση με την ιστορία του τόπου.

“Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1958 ο Ηπειρώτης ζωγράφος Κώστας Μαλάμος θα εκθέσει στην πόλη μας μια σειρά εκλεκτών του πινάκων. Με την έκθεσή του αυτή ο Καλλιτέχνης εκπληρώνει ένα σκοπό, πού από καιρό είχε υπόψιν του. Πρόκειται για μια σειρά πινάκων, που τα θέματά τους είναι εμπνευσμένα από το Δράμα του Κομμένου. Μία από τις συνθέσεις αυτές είχε εκτεθεί στη Σουηδία το 1946 και η κριτική εκφράσθηκε με τα πλέον καλά λόγια. Τα έργα του τα σχετικά με θέμα το Δράμα του Κομμένου έχουν εκτεθεί σέ Πανελλήνιες και σε μια ατομική του έκθεση. Μαζί με τον Κώστα Μαλάμο θα εκθέσει πίνακες και η γυναίκα του. Μία σειρά από ευχάριστα θέματα, λουλούδια, τοπία κλπ. Την Έκθεση του Κώστα Μαλάμου οργανώνει ό Σύλλογος «Σκουφάς»”. (Πηγή : Περιοδικό ΣΚΟΥΦΑΣ, Τόμος Β’,τχ. 11, 1958)

Στη φωτογραφία το Εξώφυλλο από τον τετρασέλιδο τιμοκατάλογο έργων για την Έκθεση ζωγραφικής Κώστα & Ιωάννας Μαλάμου, Σεπτέμβριος 1958, Μ/Φ Σύλλογος ΣΚΟΥΦΑΣ. (Φωτο από προσωπική συλλογή)

Δημοσιεύθηκε στην Αρτινοί ζωγράφοι και η Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *