ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΠΑΛΛΑΣ”

“Ο Αντώνης Στρατής ήταν ανύπανδρος, δεν τελείωσε το σχολείο αλλά είχε έφεση στα μαθηματικά και την διαχείριση των οικονομικών, έκανε διαφορές δουλειές όπως υπάλληλος στο Δήμο Αρταίων. Έπειτα αυτός άνοιξε μια αντιπροσωπεία μηχανημάτων στο νέο κτήριο, και μετά το 1956 ασχολήθηκε με το κινηματογράφο για πολλά χρόνια μέχρι τα γεράματα. Προς το τέλος της ζωής του έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά τελικά πέθανε από καρδιά, η ημερομηνία γέννησης και θανάτου του είναι άγνωστη, λόγω του ότι οι 2 αδελφές του δεν θυμόνταν τα στοιχεία αυτά. ……..”
(Πηγή : Πτυχιακή Εργασία του Πολέμαχου Πασχαλίδη με θέμα Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ “ΕΙΚΟΝΑ” ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ [1945 – 1967], Άρτα, 2011)

Στη φωτογραφία* «Διαφήμιση του καταστήματος που πρωτοάνοιξε ο Α. Στρατής, στον τύπο της εποχής» από την παραπάνω εργασία.
*Πληροφορήθηκαμε πως η εν λόγω διαφήμιση αφορούσε το κατάστημα του συνονόματου του Αντώνη Στρατή που είχε τον κινηματογράφο και ήταν ξάδελφος του. Προφανώς ο κύριος Πασχαλίδης δεν το γνώριζε και το συμπεριέλαβε στην εργασία του.

Δημοσιεύθηκε στην Η Εβραϊκή κοινότητα της Άρτας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *