ΜΕΝΙΔΙ – ΤΟ ΦΑΛΗΡΟΝ ΤΗΣ ΑΡΤΗΣ

———————-
“Το Φάληρον της Άρτης ήρχισε να προσελκύει τους Κυριακάτικους εκδρομείς, οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για να απολαύσουν τη θαλασσινή χάρη και να πάρουν το πρωινό λουτρό τους. Μαρτύριο για τους σωφέρ μας η προς το Μενίδι κάθοδος των αυτοκινήτων. Ο δρόμος ακατάστατος και ελεεινός και μόλις τώρα το Κοινοτικόν Συμβούλιον Μενιδίου σκέπτεται να προβεί εις την λήψιν των κατάλληλων μέτρων διά την διόρθωσιν και επισκευήν του δρόμου κτλ………..
Εις το Μενίδι εφέτος υπάρχει ένα κατάστημα το οποίον θα χρησιμεύσει και ως παντοπωλείον και ξενοδοχείον κτλ. Ανήκει εις τον κ. Κ. Θεοδώρου και υιούς, Γεώργιον και Δημήτριον Θεοδώρου, πολύ περιποιητικούς και ευγενικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα εργασθούν πολύ καλά εφέτος δεδομένου ότι προβλέπεται μεγάλη συρροή εκεί των εκδρομέων.
Χθες Κυριακήν παρετηρήσαμεν τους πρώτους της εφετινής καλοκαιρινής σαιζόν εκδρομείς κ.κ. Δρομάζον μετά της κυρίας του, Γ. Φατούρον μετά της κυρίας του, Γ. Τούμπουρον μετά της αδελφής του, Α. Μπουκογιάννην μετά της κυρίας του, Χριστόδουλον Ρίζον μετά της δίδος Βασταρούχα, Ξ. Κοτσαρίδαν και τους κ.κ. Ε. Τσέτην, Β. Αγραφιώτην, Ι. Παπαβασιλείου……”
(Πηγή : ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΝ ΒΗΜΑ, αρ. φ. 102, 28/7/1930, όπως δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Ε. Ιντζέμπελη, Μενίδι, Άρτα, 2008)

Στη φωτογραφία “8 Ιουλίου 1952 : Ο Κώστας Αμβράζης με ένα φίλο του στο Μενίδι”
(Φωτο από αρχείο Κ. Αμβράζη)

ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

—————
1959 : Η ξύλινη αποβάθρα μπροστά στο Τελωνείο του Μενιδίου, το οποίο βρισκόταν στη θέση που είναι σήμερα το παρκινγκ της ταβέρνας “Γεράσιμος”
(Πηγή : Φωτο από αρχείο Ε. Ιντζέμπελη, ΜΕΝΙΔΙ, Άρτα, 2008)

Δημοσιεύθηκε στην Ο Αμβρακικός και τα λιμάνια του. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *