Σύμφωνα με τον Ν. Σχινά ο «ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΑΝΗ (82ος), ο οποίος αναφέρεται στο μυθιστόρημα «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΧΘΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ» ήταν ο τελευταίος ελληνικός σταθμός, στο χωριό Μπάνη, αποτελούμενος από καλύβα και «ξυλευόμενος εκ της 2 ½ ώρας απεχούσης θέσεως Αννίνου».
Ακριβώς απέναντι τούτου, στο χωριό Νεοχώριον βρισκόταν ο Ρ’(100ος) ομώνυμος οθωμανικός σταθμός. Μισή ώρα νοτιότερα του χωριού Μπάνη και στην αριστερή όχθη του Αράχθου βρισκόταν το χωριό Κομμένο με 330 κατοίκους. Απέναντι του χωριού Κομμένο βρισκόταν το ΡΑ’ (101ο) οθωμανικό φυλάκιο Φράκτη, που ήταν και το τελευταίο.
Οι σταθμοί Γλυκόριζο και Μπάνη, σήμερα δεν υπάρχουν καθώς και οι δύο έχουν παρασυρθεί από τις πλημμύρες του ποταμού Αράχθου. (Συγκεκριμένα το χωριό Μπάνη ερήμωσε λόγω πλημμύρας του ποταμού και οι κάτοικοί του μετοίκησαν στην Περάνθη και στη συνεχεία ίδρυσαν τον σημερινό Λουτρότοπο). –
Το μόνο που, την εποχή που το κατέγραψε με το φακό του το 2014 ο φωτογράφος Γ. Σκουλάς βρισκόταν σε καλή κατάσταση, ήταν το διώροφο τούρκικο Υποδιοικητήριο στο Νεοχώρι. Το κτίριο στέγαζε τόσο στρατώνα όσο και το σημείο συγκέντρωσης φόρων, πράγμα που το έκανε διπλά μισητό και τώρα ανήκει στην οικογένεια Βόττη. Σήμερα όμως, όπως φαίνεται και στην επόμενη φωτογραφία το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί εντελώς.» (Πηγή : Η ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ, Α. ΚΑΡΡΑ, ΑΡΤΑ, 2021, που μπορείτε να το διαβάσετε στο λινκ https://doxesdespotatou.com/wp-content/uploads/2022/09/Η-Οροθετική-Γραμμή-του-Αράχθου-το-1881.pdf
Στη φωτογραφία από την ίδια εργασία “Το οθωμανικό Υποδιοικητήριο και στρατιωτικός σταθμός στο Νεοχώρι, κοντά στην έξοδο στον Αμβρακικό”. (Φωτο Γ. Σκουλάς, 2014)