“Ο Κακαβάς” ως Καφέ-Μπαρ

“Ο Κακαβάς” ως Καφέ-Μπαρ (Γούσιας-Θεοχάρης). Από πάνω το Κομμωτήριο και Σχολή Κομμωτικής του κ. Κασαή που ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του 70 και έκλεισε το 1995.
Τον Κακαβά τον είχε για περίπου 50 χρόνια ο Ιωάννης Κακαβάς και στη συνέχεια τα παιδιά του. Εκεί συγκεντρώνονταν όλη η αστική τάξη της Άρτας. Γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, κτηματίες, εισοδηματίες. Εργάτης ή αγρότης σπάνια μπορούσε να καθήσει. Εκεί γινόντουσαν και όλες οι πολιτικές ζυμώσεις, συζητήσεις κλπ. Εκεί γίνονταν, επίσης, κάθε χρόνο και το μεγάλο αποκριάτικο γλέντι των Αρτινών αστών.
Μετά τον Κακαβά, αρχές της δεκαετίας του 70 το πήρε ο Γούσιας με σερβιτόρους τον Σωτήρη και τον Σπύρο. Ο Γούσιας το κράτησε τέσσερα χρόνια και μετά το πήραν οι σερβιτόροι. Το κράτησαν κι αυτοί άλλα τέσσερα χρόνια και μετά το πήραν τα αδέρφια Γιάννης και Μιχάλης Μπαλάφας από τους Μελισσουργούς.
Δύο χρόνια μετά το πήρε ο Ηλίας Παπαδημητρίου με τον Γιάννη Μπαλάτσα. Το κράτησαν κι αυτοί δύο χρόνια και μετά, το 1992, το πήραν τα αδέρφια Τζουβάρα οι οποίοι και το έχουν μέχρι σήμερα.
Το μαγαζί ανήκε παλαιοτέρα στην οικογένεια Δημοπούλου και τώρα ανήκει σε ομογενή ο οποίος ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική.(Φωτο και πληροφορίες από τον κ. Γιάννη Ηλ. Παππά όπως δημοσιεύτηκαν στην ομάδα “Παλιές φωτογραφίες ‘Αρτας” 

Δημοσιεύθηκε στην Οι Συνοικίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *