“…….Η Βικτωρία η Πίσπιρη και η Σοφία η Μαζαράκη έβγαιναν ντουέτο και τραγουδούσαν μαζί ένα τραγουδάκι « Στη βρύση τη βουνήσια…..» αυτό είναι ένα τραγουδάκι του Σούμπερτ. Κάνανε ένα ντουέτο πολύ ωραίο. Καλλιτεχνικό ντουέτο, πολύ ωραίο, έκαναν ο Τάκης ο Χρηστίδης με την αδελφή του την Κούλα, που δεν ήταν επονίτες. Ακόμη δεν ήταν επονίτης ένα άλλο μέλος της ορχήστρας, ο Λάκης ο Κογιαντής που έπαιζε κιθάρα. Ένα άλλο αγόρι που ήταν επονίτης και έπαιζε και κιθάρα ήταν ο Βασίλης ο Ντέτσικας. Ήταν από τους επονίτες που ενταχθήκανε στην ορχήστρα μαζί με τον Καραβασίλη. Είχαμε μια ορχήστρα καλή. Την πρώτη μέρα δεν θυμάμαι να υπήρχε ορχήστρα, ούτε μαέστρος υπήρχε. Τις πρώτες μέρες συγκροτήθηκε η ορχήστρα.
Θυμάμαι πρώτα πρώτα ήρθε τους μαέστρος, ο Λευτέρης ο Παγγές από την Πρέβεζα. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιδί, ψηλός, ευθυτενής, τους ήταν μουσικοδιδάσκαλος και ήταν σαν Γερμαναράς και είχε ένα γερμανικό μανδύα και δίκοχο γερμανικό, ήταν σαν Γερμαναράς ο μαέστρος της ο Λευτέρης, που ήταν και πιανίστας ωραίος και ήταν ο μαέστρος της σκηνής. Ο πρώτος που ήτανε ο καλύτερος ήταν ο Σιδέρης, που έπαιζε πολύ ωραίο σαξόφωνο, πάρα πολύ ωραίο, να σκεφτείς ότι αυτόν τον ζητήσανε και τον πήρανε από την Πρέβεζα μαζί με τον Παγγέ. Τρομπόνι έπαιζε ένας άλλος επονίτης, που έπαιζε στην ορχήστρα Σκουφά τους Άρτας και ήταν νεολαίος, αυτός έπαιζε τρομπόνι και πρώτη φορά έπαιζε στην ορχήστρα τους Λαϊκής Σκηνής. Δηλαδή στην ορχήστρα ήταν :
Πιανίστας ο Παγγές, και μαέστρος
Σαξόφωνο ο Σιδέρης
Κιθάρες ο Ντέτσικας και ο Κογιαντής Βιολί ο Καραβασίλης και ο Νιόνιος ο Παπανικολάου, δεν θυμάμαι άλλον. Συνολικά ηθοποιοί και ορχήστρα ήμασταν καμιά εικοσαριά……” ((Πηγή : Γ. ΚΟΤΖΙΟΥΛΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, (ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΥ), Α. Καρρά, ‘Αρτα, 2023)
Στη φωτογραφία : “1945 : Τρεις από τους μουσικούς του θιάσου στην Πλατεία Σκουφά, (από δεξιά) Βασίλης Ντέτσικας, Γιάννης Σιδέρης & Λάκης Κογιαντής. – Φωτογραφία Σπύρος Μελετζής“, από την ίδια εργασία.