Όταν η Σκουφά ήταν η Εθνική Οδός Άρτης – Αθηνών

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ της  Άρτας (σύνολο σελίδων 2), της 12ης Ιανουαρίου 1953, κυριαρχεί αυτό το παρακάτω δημοσίευμα.

“Ο Δήμαρχος, τα είχε πάρει στο κρανίο, απ΄τις διαμαρτυρίες των πολιτών γιά την κατάσταση του τότε βασικού δρόμου της πόλης, αναφερόμενος και προσωπικά εις τον ταξιτζήν αείμνηστον Ιωάννην Μπασιούκαν (πατέρα του αργότερα δημοτικού συμβούλου κ.Κώστα Μπασιούκα), που θορυβωδώς διεμαρτύρετο, προστατεύοντας το βασικό του βιοποριστικό εργαλείο, το ταξί του !

Πράγματι, απ΄αυτό το δρόμο, πέρασαν όλες οι δυνάμεις μας γιά το Μπιζάνι (1912 – 13) το αλβανικό Έπος (1940), τα τανκς των Γερμανών προς Αθήνα και 4 χρόνια αργότερα επιστρέφοντας κυνηγημένα προς την πατρίδα τους, τα ατέλειωτα φορτηγά προς Γιάννινα-Πρέβεζα κλπ. και τα φορτωμένα άλογα με αγαθά, από και προς όλα τα χωριά μας.
Σ΄αυτό το δρόμο, όταν το 1964 λειτούργησε η πρώτη τηλεόραση, διεκόπει η συγκοινωνία απ΄το πλήθος που συναθροίστηκε και επενέβει η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τον υπεύθυνο!” (Πηγή κειμένου & φωτογραφίας : https://www.artinoi.gr/)

Δημοσιεύθηκε στην Οι Συνοικίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *