Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Άρτης

Το μέρος που είχε επιλεγεί για την κατασκευή του Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια απόλυτα πετυχημένη επιλογή. Τα οικόπεδα που επιλέγονταν για την ανοικοδόμηση των Ξενία βρίσκονταν σε προνομιακές θέσεις.

Ο Α. Κωνσταντινίδης σχολιάζει σχετικά με την επιλογή του οικοπέδου: «… αποτελεί την πιο δύσκολη και πιο βασική αφετηρία για τη σύνταξη των σχεδίων των ξενοδοχείων. Το ξενοδοχείο χτίζεται άλλοτε μέσα στην πόλη, άλλοτε έξω από αυτήν αλλά όχι και πολύ μακριά της». Σε άλλο κείμενό του αναφερόμενος στην ένταξη στο τοπίο λέει: «Το πιο δύσκολο είναι πως θα τοποθετηθεί το κτίριο μέσα στο τοπίο. Δηλαδή σε κάποια αρμονία με τον φυσικό περίγυρο και έτσι που η νέα αυτή κατασκευή να μην προβάλλει παράξενη και αταίριαστη, αλλά να δείχνει σαν να υπήρχε από πάντοτε στη θέση που κατασκευάζεται σήμερα».(Πηγή : ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ Αρχιτεκτονική, Πολιτική και Τουρισμός στην Ελλάδα. 1950-1965, Ε.Μ.Π. Αθήνα, 2012)

Στη φωτογραφία «Η βορειοδυτική πλευρά του Ξενία Άρτης, Πτέρυγα δωματίων (Πηγή : Πτυχιακή εργασία Κ. Μπανιά – Μ. Μπέκου, http://okeanis.lib.puas.gr/)

Δημοσιεύθηκε στην Το Κάστρο και το Ξενία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *