ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΣ “ΝΕΣΣΕΡΗ”

——————–
Ορυζόμυλος – Κυλινδρόμυλος Αφων Νέσσερη στο παλιό γεφύρι της Αρτας το 1956. Διακρίνεται αριστερά ο Βασίλειος Χρ. Νέσσερης και στο κέντρο με υψωμένο το χέρι ο Ελευθέριος Χρ. Νέσσερης. Οι αδελφοί Νέσσερη , Συρρακιώτες στην καταγωγή, έστησαν έναν από τους πρώτους ορυζόμυλους στην Ήπειρο σε μια εποχή που σε πολλές περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας καλλιεργούσαν ρύζι. Αργότερα που περιορίστηκε η καλλιέργεια του ρυζιού, ο μύλος μετατράπηκε σε κυλινδρόμυλο και άλεθε σιτάρι.
( Φωτο από το αρχείο Ελευθερίου Χ. Νέσσερη όπως δημοσιεύτηκε στο Λεύκωμα “ΣΥΡΡΑΚΟ : Ένα ταξίδι στην παράδοση Εκδότης : Πνευματικό Κέντρο Συρράκου-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων Επιμέλεια – Συλλογή Φωτογραφικού Αρχείου : Ιωσήφ Ε. Ζιώγας, Ιωάννινα 2006”)

———————

ΑΡΤΑ 1953 – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΥ ΑΦΩΝ ΝΕΣΣΕΡΗ
Αναμνηστική φωτογραφία από τα εγκαίνια του Ορυζόμυλου των Αδελφών Νέσσερη. Πίσω όρθιοι : Χρήστος Νέσσερης, Βασίλειος Νέσσερης, Γιώργος Νέσσερης, Ελευθέριος Νέσσερης και Σοφία Νέσσερη.
Μπροστά στο κέντρο η Ελένη Νέσσερη με τα εγγόνια της Ελένη και Παντελή. Δεξιά καθιστός ο Γιάννης Νέσσερης.
(Φωτο από το αρχείο Ελευθερίου Χ. Νέσσερη όπως δημοσιεύτηκε στο Λεύκωμα “ΣΥΡΡΑΚΟ : Ένα ταξίδι στην παράδοση Εκδότης : Πνευματικό Κέντρο Συρράκου-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων Επιμέλεια – Συλλογή Φωτογραφικού Αρχείου : Ιωσήφ Ε. Ζιώγας, Ιωάννινα 2006”)

Δημοσιεύθηκε στην Το εμπόριο στην Άρτα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *